2018. március 6., kedd

Töltött kelkáposzta



Hozzávalók:

  • 19 db kelkáposzta levél
  • 1 db vöröshagyma
  • 150 g gomba
  • 700 g pulyka darált hús
  • 100 g kuszkusz
  • bors, vegeta, köménymag
  • 850 g tejföl
  • 1 dl víz





Készítsd elő a leveleket, vagyis fejtsd le óvatosan a fejről, és jó alaposan mosd meg őket. Én nem főztem meg a leveleket előtte, mert nem szeretem hogy a végére atomjaira hullik a káposzta. Így pont tökéletes állagú lett, mire kijött a sütőből.

A vöröshagymát és a gombát vágd apróra és kevés olívaolajon futtasd meg. Erre jöhet a darált hús és a kuszkusz (szárazon) illetve a fűszerek - bors, vegeta, köménymag. Sűrűn kavargatva pirítsd le.
Nem kell plusz folyadék, bőven lesz elég a gombából és a húsból ahhoz hogy a kuszkusz megpuhuljon. 




Ha elkészült jön a neheze, legalábbis nekem :). Be kell tölteni a leveleket. Kb 1 db levélbe egy jó púpos kanál tölteléket raktam, de nyilván ez függ a levelek méretétől.




Szóval ha betöltötted mehetnek a jénaiba - nekem ebből az adagból 2 jénai lett tele -, nem kell kikenni semmivel, nem fog beleragadni. 
A tejfölt a vízzel és sóval  kikevered és nyakon öntöd vele a töltött káposztát. Mehet rá még egy kis sajt is. A sajttól minden csak jobb lesz :)



200 C-on süsd míg a sajt rá nem olvad. 
Jó étvágyat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése