
Hozzávalók:
- 19 db kelkáposzta levél
- 1 db vöröshagyma
- 150 g gomba
- 700 g pulyka darált hús
- 100 g kuszkusz
- bors, vegeta, köménymag
- 850 g tejföl
- 1 dl víz
- só
Készítsd elő a leveleket, vagyis fejtsd le óvatosan a fejről, és jó alaposan mosd meg őket. Én nem főztem meg a leveleket előtte, mert nem szeretem hogy a végére atomjaira hullik a káposzta. Így pont tökéletes állagú lett, mire kijött a sütőből.
A vöröshagymát és a gombát vágd apróra és kevés olívaolajon futtasd meg. Erre jöhet a darált hús és a kuszkusz (szárazon) illetve a fűszerek - bors, vegeta, köménymag. Sűrűn kavargatva pirítsd le.
Nem kell plusz folyadék, bőven lesz elég a gombából és a húsból ahhoz hogy a kuszkusz megpuhuljon.
Ha elkészült jön a neheze, legalábbis nekem :). Be kell tölteni a leveleket. Kb 1 db levélbe egy jó púpos kanál tölteléket raktam, de nyilván ez függ a levelek méretétől.
Szóval ha betöltötted mehetnek a jénaiba - nekem ebből az adagból 2 jénai lett tele -, nem kell kikenni semmivel, nem fog beleragadni.
A tejfölt a vízzel és sóval kikevered és nyakon öntöd vele a töltött káposztát. Mehet rá még egy kis sajt is. A sajttól minden csak jobb lesz :)
200 C-on süsd míg a sajt rá nem olvad.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése