2017. november 11., szombat

Zserbó kása - sütve,főzve

Zserbó kása
Hozzávalók 2 adaghoz:
  • 50 g zabpehely
  • 50 g cukkini lereszelve
  • 2 tojásfehérje 
  • csipet só
  • 4 dl víz
  • 1 adag vaníliás
  •  dió, csoki, sárgabarack lekvár
A zabpelyhet, cukkinit, tojásfehérjét, csipet sót a vízzel folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzöd, majd ha kész belekevered a fehérjét. Ha kész szépen halmozunk rá sárgabarack lekvárt, megszórjuk dióval végül étcsoki darabkákat tördelünk rá. Mennyei :D



Sült zserbó kása
Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 100 g zabpehely
  • 10 g lenmag ledarálva
  • csipet só
  • 2 adag vaníliás
  • 100 g cukkini lereszelve
  • 5 dl víz 
  • dió, csoki, sárgabarack lekvár
Fogsz egy tálat -mikrózhatót - és a  zabpelyhet, lenmagot, sót, fehérjét és a reszelt cukkinit  a vízzel jól összekevered. 1 percre beteszed a mikróba. Majd egy jénai tálba (nálam 27*17 cm) öntöd a masszát. Tetszés szerint megkened lekvárral, megszórod dióval majd 180 C-on 40 perc alatt összesütöd. Kicsit hagyd hűlni majd csurgasd le olvasztott étcsokival. Ha teljesen kihűlt lehet adagolni.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése