2018. január 18., csütörtök

Batátás-céklás sült csirkecomb

Ez egy végtelenül egyszerű sült hús, sült zöldségekkel, de eszméletlen függőségeket okoz :-D
Egyik ismerősöm csinált nekem ilyet, azóta már többször is elkészítettem otthon is.
Azt azért hozzá teszem, hogy próbálkoztam már a batátával is és a céklával is, de nem nyerte el a tetszésem. Sőt 1-2 hónapja még a répát se ettem meg. De így együtt valamiért elnyerte a szívem :-)


Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 4 db csirkecomb
  • só, bors 
  • 3 db (kisebb) batáta
  • 2 db cékla
  • 2 db pritamin paprika
  • 3 db közepes répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű, vegeta
  • 2 ek. oliva-, vagy kókuszolaj



A csirkecombot sózod, borsozod majd félre rakod. 

A zöldségeket értelemszerűen megpucolod, megmosod, tetszőleges darabokra vágod. Egy nagy tálba jól összekevered az olajjal és a kakukkfűvel. A vegetát csak a végén rakd rá, amikor már megsült a zöldség!!!

Ez az adag egy gáztepsibe fért el kényelmesen. Szóval a tepsit sütőpapírral vagy alufóliával béleld ki, majd mehet bele a zöldség, majd a tetejére a csirkecombok. 

Előmelegített sütőben 180 C-on 50-60 perc alatt készre sütjük. Nem kell lefedni. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése