Egyik ismerősöm csinált nekem ilyet, azóta már többször is elkészítettem otthon is.
Azt azért hozzá teszem, hogy próbálkoztam már a batátával is és a céklával is, de nem nyerte el a tetszésem. Sőt 1-2 hónapja még a répát se ettem meg. De így együtt valamiért elnyerte a szívem :-)

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db csirkecomb
- só, bors
- 3 db (kisebb) batáta
- 2 db cékla
- 2 db pritamin paprika
- 3 db közepes répa
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kakukkfű, vegeta
- 2 ek. oliva-, vagy kókuszolaj
A csirkecombot sózod, borsozod majd félre rakod.
A zöldségeket értelemszerűen megpucolod, megmosod, tetszőleges darabokra vágod. Egy nagy tálba jól összekevered az olajjal és a kakukkfűvel. A vegetát csak a végén rakd rá, amikor már megsült a zöldség!!!
Ez az adag egy gáztepsibe fért el kényelmesen. Szóval a tepsit sütőpapírral vagy alufóliával béleld ki, majd mehet bele a zöldség, majd a tetejére a csirkecombok.
Előmelegített sütőben 180 C-on 50-60 perc alatt készre sütjük. Nem kell lefedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése