2018. január 18., csütörtök

Sült cseresznyés túrógombóc

Imádom a túrógombócot, így nem volt kérdés, hogy el kell készítenem egészségesebben. Ez nem ér fel a zsemlemorzsába forgatott verzióhoz, viszont kevesebb szénhidrát van benne és nem kell vacakolni a gombócok főzésével - megvallom őszintén utáltam mindig is, nem is magát a főzést, hanem az utána való mosogatást, de hát valamit valamiért. :-)

Hozzávalók:

  • 450 g zsírszegény túró
  • 50 g zabpehely
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 10 g lenmagpehely ledarálva - elhagyható
  • 25+50 g eritrit
  • mazsola ízlés szerint
  • cseresznye
  • citromhéj
  • 2 doboz joghurt
  • fahéj
A túrót, zabot, tojást, sót, lenmagpelyhet, 25 g eritritet, mazsolát, cseresznyét és a citromhéjat összedolgozod és hagyod állni 20 percet. Addig a joghurtokat a fahéjjal és eritrittel - ha tudod daráld le - összekeverjük. 
Gombócokat formázunk a masszából és egy jénaiba (nálam 27*17 cm) rakjuk. Nekem ebből az adagból 12 db gombócom lett. Leöntjük a fahéjas eritrites joghurttal és előmelegített sütőben addig sütjük amíg el nem kezd barnulni a teteje, ez kb. 40-50 perc. 
Hidegen tálaljuk, bár ha valaki szereti melegen akkor egye úgy :) 






Tápanyagtartalom 1 adagban (216 g - 2 gombóc)
Energia: 215 kcal
Fehérje: 20 gramm
Szénhidrát: 17 gramm
Zsír: 9 gramm



Tápanyagtartalom az egész adagban (1300 g)
Energia: 1292 kcal
Fehérje: 117 gramm
Szénhidrát: 104 gramm
Zsír: 52 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése