
- 450 g zsírszegény túró
- 50 g zabpehely
- 1 db tojás
- csipet só
- 10 g lenmagpehely ledarálva - elhagyható
- 25+50 g eritrit
- mazsola ízlés szerint
- cseresznye
- citromhéj
- 2 doboz joghurt
- fahéj
A túrót, zabot, tojást, sót, lenmagpelyhet, 25 g eritritet, mazsolát, cseresznyét és a citromhéjat összedolgozod és hagyod állni 20 percet. Addig a joghurtokat a fahéjjal és eritrittel - ha tudod daráld le - összekeverjük.
Gombócokat formázunk a masszából és egy jénaiba (nálam 27*17 cm) rakjuk. Nekem ebből az adagból 12 db gombócom lett. Leöntjük a fahéjas eritrites joghurttal és előmelegített sütőben addig sütjük amíg el nem kezd barnulni a teteje, ez kb. 40-50 perc.
Hidegen tálaljuk, bár ha valaki szereti melegen akkor egye úgy :)
Tápanyagtartalom 1 adagban (216 g - 2 gombóc)
Energia: 215 kcal
Fehérje: 20 gramm
Szénhidrát: 17 gramm
Zsír: 9 gramm
Tápanyagtartalom az egész adagban (1300 g)
Energia: 1292 kcal
Fehérje: 117 gramm
Szénhidrát: 104 gramm
Zsír: 52 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése