2017. december 16., szombat

Mákos guba torta - VIDEÓ

Nyilván mákos gubát mindenki tud csinálni. Ez a bejegyzés se nem fitt, se nem újdonság, csak egy extra tipp így karácsony előtt, hogy egy kicsit kreatívabb és szebb formába tálalhassuk fel az ünnepi asztalon.


Hozzávalók:
  • 6 db zabos kifli
  • 1 l tej
  • 1 ek. rum aroma
  • 2 ek mazsola
  • citromhéj
  • 2 ek mák
  • 4 ek eritrit
       Krémhez:
  • 1 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 4 dl tej (lehet 2-2 dl víz - tej)
  • eritrit
       Díszítés:
  • mák, gránátalma

A kifliket felkarikázod és egy nagy tálba teszed. A tejet a rum aromával, mazsolával és a citromhéjjal összeforralod. Ezt ráöntöd a kiflikre, majd megszórod az eritrites mákkal. Jól összekevered.
Fogsz egy torta formát (24 cm) kibéleled sütőpapírral (ld: videó) - vagy kikened zsírral, vajjal - és beletöltöd a masszát. Előmelegített sütőben 180 C- on  kb 30-40 percig sütöd. Ha kihűlt elkészítjük rá a krémet. Én tejszínes pudingot főztem rá fele fele arányban vízzel és tejjel. De ízlés kérdése.
Ráöntöd a guba tetejére. Meg lehet szórni mákkal és gránátalma maggal - ami mellesleg nagyon jól illett hozzá. Rakd 1-2 órát hűtőbe , de a legjobb ha egy egész éjszakát ott van. Gyönyörűen lehet szelni, és nagyon nagyon laktató.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése