
- 6 db zabos kifli
- 1 l tej
- 1 ek. rum aroma
- 2 ek mazsola
- citromhéj
- 2 ek mák
- 4 ek eritrit
- 1 cs. tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej (lehet 2-2 dl víz - tej)
- eritrit
- mák, gránátalma
A kifliket felkarikázod és egy nagy tálba teszed. A tejet a rum aromával, mazsolával és a citromhéjjal összeforralod. Ezt ráöntöd a kiflikre, majd megszórod az eritrites mákkal. Jól összekevered.
Fogsz egy torta formát (24 cm) kibéleled sütőpapírral (ld: videó) - vagy kikened zsírral, vajjal - és beletöltöd a masszát. Előmelegített sütőben 180 C- on kb 30-40 percig sütöd. Ha kihűlt elkészítjük rá a krémet. Én tejszínes pudingot főztem rá fele fele arányban vízzel és tejjel. De ízlés kérdése.
Ráöntöd a guba tetejére. Meg lehet szórni mákkal és gránátalma maggal - ami mellesleg nagyon jól illett hozzá. Rakd 1-2 órát hűtőbe , de a legjobb ha egy egész éjszakát ott van. Gyönyörűen lehet szelni, és nagyon nagyon laktató.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése