Ez egy egyszerű vizes kifli recept, amit mákos gubához készítettem, de bárhogy megállja a helyét. :)
Hozzávalók: 6 db-hoz
- 200 g tk.liszt
- 200 g zabliszt
- 80 g sikér
- 20 g eritrit
- 1 cs szárított élesző
- 4 dl langyos víz
Miután meg kelt, 6 egyenlő részre osztod - ami nekem nem igazán ment 😆 - és szépen gombócokat formázol belőle - lásd videó. Letakarva fél órát pihentesd.
Ezután nyújtsd ki a gombócokat és formázz belőle kifliket, és kend vagy fújd le vízzel - lásd videó. Ismételten pihentesd fél órát, addig elő lehet melegíteni a sütőt 180 C-ra. 20-30 perc alatt aranybarnára sül.
Energia: 289 kcal
Fehérje: 19 gramm
Szénhidrát: 42 gramm
Zsír: 3 gramm
Tápanyagtartalom az egész adagban (900 g)
Energia: 1747 kcal
Fehérje: 116 gramm
Szénhidrát: 250 gramm
Zsír: 22 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése