2017. december 1., péntek

Zabos kifli - VIDEÓ

Ez egy egyszerű vizes kifli recept, amit mákos gubához készítettem, de bárhogy megállja a helyét. :) 

Hozzávalók: 6 db-hoz
  • 200 g tk.liszt
  • 200 g zabliszt
  • 80 g sikér
  • 20 g eritrit
  • 1 cs szárított élesző
  • 4 dl langyos víz
 A száraz hozzávalókat, vagyis a vízen kívül mindent a dagasztó tálba öntesz, jó alaposan összekevered, majd hozzá öntöd a vizet és szépen kidagasztod. Meleg helyen, lefedve duplájára keleszted kb. 40-60 perc alatt.
Miután meg kelt, 6 egyenlő részre osztod - ami nekem nem igazán ment 😆 - és szépen gombócokat formázol belőle - lásd videó. Letakarva fél órát pihentesd.

Ezután nyújtsd ki a gombócokat és formázz belőle kifliket, és kend vagy fújd le vízzel - lásd videó. Ismételten pihentesd fél órát, addig elő lehet melegíteni a sütőt 180 C-ra. 20-30 perc alatt aranybarnára sül.






Tápanyagtartalom 1 darabban (150 gramm)
Energia: 289 kcal
Fehérje: 19 gramm
Szénhidrát: 42 gramm
Zsír: 3 gramm



Tápanyagtartalom az egész adagban (900 g)
Energia: 1747 kcal
Fehérje: 116 gramm
Szénhidrát: 250 gramm
Zsír: 22 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése