2017. december 1., péntek

Rántott máj - sütőben sütve

Rántott máj...sütőben...csapkodás nélkül..... és liszt nélkül.

Tádááám.

Nagyon ritkán vettem rá magam arra, hogy májat rántsak. Egyrészt a sütés közbeni csapkodás miatt, de ezt a problémát ezzel kitudjuk küszöbölni. Másrészt nem szeretek panírozni. Itt ezt csak 1/3 részben csökken, mivel kihagytam a panírból a lisztet, de már az is valami. ☺
Tehát lényegesen kevesebb zsiradék kell, és még a panírozás is gyorsabb. Tehát egy egészségesebb rántott máj lesz a végeredmény.
Szóval sütőben sütni májat király dolog.
Tesztelve lett csirke-, és disznó májjal is.

Hozzávalók:

  • 1 kg máj - csirke vagy disznó
  • tojás
  • zabkorpa

A májat előkészítjük a rántáshoz. Most sem sózzuk, majd csak ha kész van. 
Vegyünk elő 2 tálat a tojásnak és a korpának - pontos mennyiséget nem tudok, nem mértem le ☺. 
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral egy kis kókuszolajjal kenjük ki. 
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.


Ezek után kezdődhet a macera. 
Értelem szerűen a májat először mártsuk bele a tojásba utána a zabkorpába majd rögtön mehet a tepsire. Amint elkészültünk az összes máj panírozásával kenjük meg mindegyiket egy kis kókuszolajjal és mehet is a sütőbe. Kb 1 óra alatt megsülnek finom ropogósra. Fél óra után forgassuk meg őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése