Tádááám.
Nagyon ritkán vettem rá magam arra, hogy májat rántsak. Egyrészt a sütés közbeni csapkodás miatt, de ezt a problémát ezzel kitudjuk küszöbölni. Másrészt nem szeretek panírozni. Itt ezt csak 1/3 részben csökken, mivel kihagytam a panírból a lisztet, de már az is valami. ☺
Tehát lényegesen kevesebb zsiradék kell, és még a panírozás is gyorsabb. Tehát egy egészségesebb rántott máj lesz a végeredmény.
Szóval sütőben sütni májat király dolog.
Tesztelve lett csirke-, és disznó májjal is.
Hozzávalók:
- 1 kg máj - csirke vagy disznó
- tojás
- zabkorpa
A májat előkészítjük a rántáshoz. Most sem sózzuk, majd csak ha kész van.
Vegyünk elő 2 tálat a tojásnak és a korpának - pontos mennyiséget nem tudok, nem mértem le ☺.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral egy kis kókuszolajjal kenjük ki.
Ezek után kezdődhet a macera.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése