2017. december 30., szombat

Provance-i részeg disznó - VIDEÓ

Ez édesanyám receptje, sokszor elkészítette gyerek koromban és még nem enyhült az imádatom. :D
Képes lennék hetekig ezen élni :D

Hozzávalók:
  • karaj
  • vöröshagyma
  • pritamin paprika
  • paradicsom
  • cukkini
  • fokhagyma
  • só, bors, provance-i fűszerkeverék
  • fehérbor 
  • tejföl
  • sajt

Amilyen egyszerű, annyira finom.
A karajt felszeleteled, kiklopfolod, sózod és borsozod. A zöldségeket tetszés szerint feldarabolod. Fogsz egy jénait és rétegezed a hozzávalókat, először a hús, majd a zöldségek, sózd és szórd meg provance-i fűszerkeverékkel , mind addig amíg el nem fogy minden. A zöldségréteget mindig sózd meg.
Ezután jöhet ami a lényegét adja, a fehérbor. - Próbáld meg nem beletörni a kupakot mint én :) - Öntsd fel 1-1,dl borral, fedd le fóliával és mehet az előmelegített sütőbe. 180 C-on 1,5 óráig süsd, majd vedd le a fóliát, kend meg tejföllel és szórd meg sajttal és süsd aranybarnára.
Jó kis szaftos zöldséges hús lesz a végeredmény, ami a bortól mennyei lesz. Köretnek kuszkuszt, bulgurt vagy rizst ajánlok.
Természetesen elkészítheted józanul is vízzel, de az nem olyan. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése