2017. szeptember 29., péntek

Boci kása

Ez most az új kedvencünk. Főzve is sütve is. Az ember a főzöttet részesíti előnybe, én meg nem tudok választani. Ezért leírom mind kettőt.

Főzött boci kása
Hozzávalók 2 adaghoz:
  • 50 g zabpehely
  • 5 g kakaópor
  • 50 g cukkini lereszelve
  • 2 tojásfehérje 
  • csipet só
  • 4 dl víz
  • 1 adag vaníliás/csokis fehérje
  • 50 g túró
  • 2 ek. kefir/joghurt
  • citromhéj, édesítő
A zabpelyhet, kakaóport, cukkinit, tojásfehérjét, csipet sót a vízzel folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzöd, majd ha kész belekevered a fehérjét. A túrót a kefirrel/joghurttal, citrommal és az édesítővel  kikevered. Ketté osztod a kását majd egy kis kanállal 'túrópöttyöket' teszel bele. Kész is.




Sült boci kása
Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 100 g zabpehely
  • 10 g kakaópor 
  • csipet só
  • 2 adag vaníliás/csokis fehérje
  • 100 g cukkini lereszelve
  • 5 dl víz
  • 100 g túró
  • 3 ek. kefir/joghurt
  • citromhéj, édesítő
Fogsz egy tálat -mikrózhatót - és a  zabpelyhet, kakaóport, sót és fehérjét alaposan összekevered, hozzá reszeled a cukkinit majd a vízzel jól összekevered. 1 percre beteszed a mikróba. Majd egy jénai tálba (nálam 27*17 cm) öntöd a masszát, és ugyanúgy mint a főzöttnél egy kanál segítségével bocipöttyöket pakolsz a kásába majd 180 C-on 40 perc alatt összesütöd. 
Ha kihűl lehet kiadagolni. 




 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése