Főzött boci kása
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 50 g zabpehely
- 5 g kakaópor
- 50 g cukkini lereszelve
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 4 dl víz
- 1 adag vaníliás/csokis fehérje
- 50 g túró
- 2 ek. kefir/joghurt
- citromhéj, édesítő
Sült boci kása
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 100 g zabpehely
- 10 g kakaópor
- csipet só
- 2 adag vaníliás/csokis fehérje
- 100 g cukkini lereszelve
- 5 dl víz
- 100 g túró
- 3 ek. kefir/joghurt
- citromhéj, édesítő
Fogsz egy tálat -mikrózhatót - és a zabpelyhet, kakaóport, sót és fehérjét
alaposan összekevered, hozzá reszeled a cukkinit majd a vízzel jól összekevered. 1 percre beteszed a mikróba. Majd egy jénai tálba (nálam 27*17 cm) öntöd a masszát, és ugyanúgy mint a főzöttnél egy kanál segítségével bocipöttyöket pakolsz a kásába majd 180 C-on 40 perc alatt összesütöd.
Ha kihűl lehet kiadagolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése