2017. szeptember 22., péntek

Kapros túrós sült zabkása

Régóta terveztem már egy s változatot alkotni. Ennek most jött el az ideje.

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 120 g zabpehely
  • 100 g cukkini reszelve
  • só, kapor
  • 4 dl víz 
  • 150 g zsírszegény túró
  • 1 db lila hagyma
  • 100 g kefir
A zabpelyhet összekevered a cukkinivel, sóval és a kaporral, felöntöd a vízzel és bedobod a mikróba 1 percre. Ezután mehet bele a túró, lila hagyma és a kefir majd jól összekevered. Az így kapott masszát beleöntöd egy jénai tálba (27*17 cm) és előmelegített sütőben 180 C-on 40 perc alatt összesütöd. Kihűlve fogyasztható. 
Jó étvágyat!




Tápanyagtartalom 1 adagban (250 gramm) 
Energia: 180 kcal 
Fehérje: 12 gramm
Szénhidrát: 25 gramm
Zsír: 5 gramm  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése