- 30 g élesztő
- 4,5 dl víz
- 200 g zabpehely liszt
- 250 g tk. liszt
- 50 g sikér
- 50 g natúr szójafehérje izolátum
- 30 g lenmag
- 30 g tökmag
- 10 g só
- 200 g zsírszegény túró
Langyos vízbe morzsolod bele az élesztőt, kavarod össze majd tedd félre 15 percre.
Addig a liszteket, sikért, szójafehérjét, lenmagot, tökmagot és a sót egy tálba töltöd és egy kézi habverővel jól összekevered. Bele morzsolod a túrót, hozzá öntöd az élesztős vizet és jól összedolgozod - kb. 10 percig dagaszd. Majd lefedve keleszd a duplájára.
Ezután sütőpapíros kenyérformába rakd a megkelt tésztát vágd be a tetejét pár helyen, kend meg vízzel és ízlés szerint szórd meg magvakkal és hagyd még pihenni a tésztát addig amíg a sütő fel nem melegszik.
Ezután 80 percig 180 °C-on süsd meg a kenyeret.
Jó kis masszív kb. 1,1 kg-s kenyér lesz a végeredmény. Két vékonyka szeletnél nem igazán lehet többet megenni.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A szójafehérje izolátum lecserélhető bármely lisztre, de akkor nyilván változik a fehérje szénhidrát mennyiség.
Tápanyagtartalom 100 grammban:
Energia: 198 kcal
Fehérje: 14 gramm
Szénhidrát: 24 gramm
Zsír: 4 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése