2017. szeptember 13., szerda

Túrós magvas kenyér

Hozzávalók:
  • 30 g élesztő
  • 4,5 dl víz
  • 200 g zabpehely liszt
  • 250 g tk. liszt
  • 50 g sikér
  • 50 g natúr szójafehérje izolátum
  • 30 g lenmag
  • 30 g tökmag
  • 10 g só
  • 200 g zsírszegény túró
Langyos vízbe morzsolod bele az élesztőt, kavarod össze majd tedd félre 15 percre.

Addig a liszteket, sikért, szójafehérjét, lenmagot, tökmagot és a sót egy tálba töltöd és egy kézi habverővel jól összekevered. Bele morzsolod a túrót, hozzá öntöd az élesztős vizet és jól összedolgozod - kb. 10 percig dagaszd. Majd lefedve keleszd a duplájára. 

Ezután sütőpapíros kenyérformába rakd a megkelt tésztát vágd be a tetejét pár helyen, kend meg vízzel és ízlés szerint szórd meg magvakkal és hagyd még pihenni a tésztát addig amíg a sütő fel nem melegszik. 
Ezután 80 percig 180 °C-on süsd meg a kenyeret. 

Jó kis masszív kb. 1,1 kg-s kenyér lesz a végeredmény. Két vékonyka szeletnél nem igazán lehet többet megenni. 
Jó étvágyat!

Megjegyzés:
A szójafehérje izolátum lecserélhető bármely lisztre, de akkor nyilván változik a fehérje szénhidrát mennyiség. 




Tápanyagtartalom 100 grammban:
Energia: 198 kcal
Fehérje: 14 gramm 
Szénhidrát: 24 gramm
Zsír: 4 gramm 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése