2017. szeptember 13., szerda

Brokkoli pizza - liszt nélkül

Újabb pizza készült. Minimális szénhidrát tartalommal. Egyszerű, viszonylag gyors, sok dolgod nem lesz vele. 

Hozzávalók:
  • 1 fej brokkoli - (rózsáira szedve, aprítva 380 g lett nálam)
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 300 g light trappista reszelve
  • só, bors
A brokkolit rózsáira szeded és összeaprítod. Egy mélyebb tálba rakj egy tiszta konyharuhát, öntsd bele az összeaprított brokkolit és sózd le. Hagyd egy negyed óráig így, hogy levet engedjen, majd jól nyomkod ki.
Ezután a többi hozzávalóval jól dolgozd össze. !!Ne lepődj meg nem fog egynemű masszává állni!!
Egy SZILIKONOS sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd át és kézzel formázd meg tetszőleges vastagságra, formára. Célszerű vékonyabbra 'tapicskolni'.
Előmelegített sütőben 180 C-on elősütjük a masszát, hogy összeálljon egy tészta szerű valamivé :) Pontos idő nincs - változó, nyilván függ vastagságtól, sütő teljesítménytől, kb 30-40 perc. Akkor jó ha már el kezdet barnulni a széle és egyben elválik a papírtól. Én meg is szoktam fordítani ezután a tésztát, de nem muszáj.


Ha ezzel elkészültél tetszőlegesen megkened, megpakolod amivel szeretnéd. Visszatolod a sütőbe összesütöd és már eheted is.





Tápanyagtartalom 100 grammban:
Energia: 124 kcal
Fehérje: 13 gramm
Szénhidrát: 2 gramm 
Zsír: 7 gramm  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése