2017. június 4., vasárnap

Házi pipisonka - VIDEÓ

Egy nagyon egyszerű, szín tiszta húsból álló házi felvágott.

Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • fűszerek ízlés szerint - most kakukkfű,füstölt chili, só

A csirkemellet feldarabolod, megszórod a fűszerekkel - nem kell sajnálni.
Ledarálod, vagy aprítógépben 'összezutyulod' és hengert formázol belőle.
Alufóliára rakod és szaloncukrot formázol belőle - dupla réteg legyen az alufólia, mert könnyen elszakad.
Egy tepsit kibélelsz alufóliával, belehelyezed a szaloncukrot, megszurkálod egy két helyen és előmelegített sütőben 170 C-on 1 óra alatt megsütöd.

Amikor letelt az 1 óra, ki kell csomagolni és még lehet kicsit pirítani. És már kész is. Megvárod amíg kihűl, vágsz egy szelet kenyeret és eheted is.

Megjegyzések:
  1. Egy kis vizet lehet önteni a tepsibe, de nem szükségszerű.
  2. Itt a képen mustárral van bekenve a hús, de nem érdemes, nem érződik az ízén.
  3. Nem kell zsíradékot használni. 
  4. A fűszerezésnek csak a képzeleted és ízlésed szab határt.
  5. Meglehet forgatni, őrölt paprikában, zöld fűszerekben. 








1-2 kipróbált verzió:
  • borsó, gomba, pritamin paprika, cukkini, sajt, aszalt áfonyás,
  • fűszerek: vegeta, csípős őrölt paprika, rozmaring, jalapeno,

Itt egy köménymagos-őrölt paprikás változat elkészítése videón:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése