Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- fűszerek ízlés szerint - most kakukkfű,füstölt chili, só
A csirkemellet feldarabolod, megszórod a fűszerekkel - nem kell sajnálni.
Ledarálod, vagy aprítógépben 'összezutyulod' és hengert formázol belőle.
Alufóliára rakod és szaloncukrot formázol belőle - dupla réteg legyen az alufólia, mert könnyen elszakad.
Egy tepsit kibélelsz alufóliával, belehelyezed a szaloncukrot, megszurkálod egy két helyen és előmelegített sütőben 170 C-on 1 óra alatt megsütöd.
Amikor letelt az 1 óra, ki kell csomagolni és még lehet kicsit pirítani. És már kész is. Megvárod amíg kihűl, vágsz egy szelet kenyeret és eheted is.
Megjegyzések:
- Egy kis vizet lehet önteni a tepsibe, de nem szükségszerű.
- Itt a képen mustárral van bekenve a hús, de nem érdemes, nem érződik az ízén.
- Nem kell zsíradékot használni.
- A fűszerezésnek csak a képzeleted és ízlésed szab határt.
- Meglehet forgatni, őrölt paprikában, zöld fűszerekben.
1-2 kipróbált verzió:
- borsó, gomba, pritamin paprika, cukkini, sajt, aszalt áfonyás,
- fűszerek: vegeta, csípős őrölt paprika, rozmaring, jalapeno,
Itt egy köménymagos-őrölt paprikás változat elkészítése videón:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése