2017. június 4., vasárnap

Rumos-kávés kuszkusz kása

Most a kuszkusz kásák vannak terítéken. Gyors és finom.
Tapasztalataim:
  • Egy kicsit intenzívebben kell ízesíteni mint a zabkásákat.
  • Ha nem azonnal eszed meg akkor kicsit több folyadékot adj hozzá, mert elég sokat magába szív. Én általában előző nap csinálom meg mert nem szeretem melegen, és amikor először főztem annyi folyadékot adtam hozzá, mint amennyit a zabhoz szoktam, és szinte pergős lett más napra.
  • Amely ízesítések beváltak a zabnál az itt is helytáll. 
 Nem volt kérdés, hogy megfogom próbálni a kávés változatot. 😉

Hozzávalók 2 adaghoz:
  • 80 g kuszkusz
  • 1,5 dl kávé
  •  2,5 tej
  • főző rum/rumaroma
  • édesítő ízlés szerint
  • pici só
 A kuszkuszt jól átöblíted majd felteszed a kávéval, tejjel, rummal pici sóval főni. Sűrű kavargatás mellett készre főzöd. Ízlés szerint adj hozzá édesítőt.


Tápanyagtartalom 1 adagban (250g)
Energia: 202 kcal
Fehérje: 9 gramm
Szénhidrát: 41 gramm
Zsír: 1 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése