Fél éve még azt se tudtam, hogy kell bármiféle tésztát elkészíteni, most meg magam sütöm a kenyerem, muffinokat készítek, most meg már buktát is.

Száraz:
- 150 g zabliszt - (zabpehely ledarálva)
- 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g Vitamill Búzaliszt búzacsírával
- 50 g sikér
- csipet só
- 250 g zsírszegény túró
- 1,5 dl tej
- 1 nagy doboz kefir (400 ml)
- 1 ek édesítő
- 1 db tojás (+ 1db kenéshez)
- 1 ek vanília aroma
- 5 g kókuszolaj
- 3 dkg élesztő
- túró
- lekvár
- Csokis mogyivaj
A száraz hozzávalókat egy dagasztó tálba öntöd, kézi habverővel összekevered. A túrót, tejet, kefir, édesítőt, tojást és a vanília aromát jól összedolgozod. Az élesztőt belemorzsolod a lisztes keverékbe, majd hozzá adod a túrós cuccot és az olajat majd szépen összegyúrod. Ezután rájössz, hogy híg a tésztád 😡 ezért adsz még hozzá annyi lisztet, hogy ki tud dagasztani. Végül azért sikerül elérni a kívánt állagot.😊 Nem kell túl sok liszt hozzá (1-2 evőkanállal), könnyed maradjon a tészta. Majd letakarva duplájára keleszted.
Aztán jól belisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtod, ami így fog kinézni:
De semmi gond mert körbe vágod és már jó is lesz 😁
Felvágod számodra megfelelő nagyságúra, a közepébe kanalazod a tölteléket, majd 'becsomagolod' őket.
Erről nincsenek fotók, mert ugye hajnalba készültek, nem volt fotósom, és nem akartam minden művelet után kezet mosni, de gondolom el tudod képzelni. 😉
Sütőpapíros tepsibe sorakoztattam őket, 20 percig pihentettem majd megkentem tojással és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt 170C-on aranybarnára sütöttem.
Tipp: Szórtam ki egy kis lisztet magam mellé és mindegyik 'csomagolás' előtt beliszteztem a kezem, mert nagyon ragadt a tészta és csúnya lett - fotón a bal alsó 3 buktán látszik.
Tápanyagtartalom csak a tésztában 100g-ban
Energia: 174 kcal
Fehérje: 12 gramm
Szénhidrát: 22 gramm
Zsír: 4 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése