2017. augusztus 17., csütörtök

Fahéjas hajdina kása

Hozzávalók 2 adaghoz:
  • 60 g hajdina
  • 1 tk. fahéj
  • csipet só
  • 2 tojásfehérje 
  • narancshéj reszelve
  • 5 dl víz
  • édesítő
 A hajdinát jó alaposan átöblítjük majd a többi hozzávalóval folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük. Ha azonnal fogyasztod elég 4 dl  víz, én 1-2 órával hamarabb vagy előző este szoktam  megcsinálni, azért rakok hozzá többet, így van mit magába szívnia.
Ízlés szerint díszítjük, én most durvára tört mandulával és mogyoróval tálaltam.


Tápanyagtartalom 1 adagban (300g)- magvak nélkül
Energia: 204 kcal
Fehérje: 6 gramm
Szénhidrát: 23 gramm
Zsír: 1 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése