2017. augusztus 10., csütörtök

Sült karaj borsos kéregben - VIDEÓ

Már rég leszoktam a bolti felvágottakról, mivel ezerszer finomabbat tudsz házilag készíteni és nem mellesleg töredékéért a bolti áraknak.

Hozzávalók:
  • karaj
  • vegeta
  • fokhagymapor
  • tarka bors
  • sütőzacskó

 A tarka borst egy kicsit megklopfolod, de épp csak annyira, hogy pár szem összetörjön, nagyrészt egybe maradjanak a szemek. A karajt a fűszerekkel jól bedörzsölöd és pár órát pihenteted. Eleinte a bors szemek nem fognak rajta maradni, de idővel ahogy a hús levet enged, sikeresen rátapad. A legjobb ha egy éjszakára berakod a hűtőbe, de volt már úgy is, hogy csak 1-2 órát állt a pácban, őszintén szólva nem sok különbség van közte.Sütőzacskóba teszed és 180 C-on 2 óráig sütöd. Ezután már csak ki kell várnod, hogy kihűljön, lehet vékonyan szelni majd megenni.😀

Jó étvágyat. 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése