2017. augusztus 18., péntek

Pizzatészta zabból,brokkoliból és túróból - VIDEÓ

Hozzávalók 6 személyre:
  •  2 fej brokkoli 
  • 900 g zsírszegény túró
  • 2 tojás + 2 tojásfehérje
  • 150 g zabliszt - zabpehely ledarálva
  • só, oregáno
  • feltét ízlés szerint

A brokkolit összeaprítod (nyersen), majd a többi hozzávalóval kézzel szépen összedolgozod. Fogsz két szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsit és szépen 'eltapiskolod' benne a masszát.
Előmelegített sütőben 200 C-on  elősütjük a tésztát. Pontos időt nem tudok írni, mert minden sütőben más és más, illetve függ attól is, hogy milyen vastagra 'tapiskolod' a tésztát. Nálam kb. 30 perc volt. Ha már barnul a széle és szépen elválik a sütőpapírtól akkor jó. Ezután ízlés szerint pakolsz rá, amit szeretnél majd vissza rakod a sütőbe és összesütöd.
Nálam az egyikre fokhagymás tejföl, hagyma, sonka, gomba, tonhal és sajt került, a másikra paradicsomszósz, sonka, paradicsom, gomba, tonhal és sajt. Fini volt.

Nyilván nem olyan lesz mint a hagyományos pizzatészta, de sokkal 'egészségesebb'. Kevesebb szénhidrátot - negyed annyit, mindenféle varázsliszt nélkül -  és több fehérjét tartalmaz.


Tápanyagtartalom 100g-ban- feltét nélkül
Energia: 104 kcal
Fehérje: 11 gramm
Szénhidrát: 7 gramm
Zsír: 3 gramm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése