2017. augusztus 5., szombat

Ciabatta, avagy az olasz gyökérkenyér

Hozzávalók:
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 200 g fehér liszt
  • 50 g rozsliszt
  • 10 g lenmag
  • 10 g tökmag
  • 5 g himalája    
  • 30 g élesztő 
  • 700 ml víz
A hozzávalókat egy tálban összekevered. Nem kell sokáig, csak annyira hogy épp egyneművé váljon. Egy eléggé híg masszát fogsz kapni, ne lepődj meg, így lesz jó :). 
  



 Aztán hagyod pihenni. Eddig mindig vártam vele 12 órát - este bekevertem, reggel kisütöttem - de most pár óra után ment is a sütőbe, és így is jó lett. 

A formázásáról itt egy kis videó, mert ez egyszerűbbnek tűnt mint leírni :)

 

250 fokra előmelegített sütőbe kell tolni 20-30 percre és már kész is.Én a sütő aljába szoktam tenni egy jénaiba vizet, szebben sül tőle. 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése