2017. május 20., szombat

Almás mogyivajas muffin

A banános muffint (itt) akartam átdolgozni almásra, mivel az még is csak kevesebb szénhidrátot tartalmaz :)
Ez lett belőle:

Hozzávalók:
  Száraz:
  • 50 g zabpehely
  • 100 g zabliszt - (zabpehely ledarálva)
  • 70 g protein power - csokis
  • 20 g kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
     Nedves:
  • 1 banán
  •  2 golden alma
  • 3 tojásfehérje 
  • 1 dl kávé
  • 1 ek rum aroma
     Töltelék :

 A száraz hozzávalókat összekevered. A banánt, almát - én nem pucoltam meg, mert szeretem a héját,  és a kávét bedobod az aprítóba és összeturmixolod, majd hozzá adod a 3 tojásfehérjét és a rumaromát és evvel is összekevered. Az így kapott masszát összedolgozod a száraz összetevőkkel. Elég lágy lesz a tészta.

 




















Előveszed a szilikonos muffin formát és csak félig rakod tésztával, majd mindegyikbe raksz egy teáskanálnyi mogyivajat majd befeded a maradék tésztával.
Előmelegített sütőben 180 C-on készre sütöd. Megvárod míg kihűl és lehet enni.
Ez a tészta se szárad ki a gyümölcsök miatt. Szerintem fenomenális hogy nem fojtós a tészta hanem könnyed.



Tápanyagtartalom 1darabban
Energia:  95,11 kcal
Fehérje: 6,49 gramm
Szénhidrát: 9,35 gramm
Zsír:  3,47 gramm



Tápanyagtartalom 1 darabban Mogyivaj nélkül:
Energia:  63,83 kcal
Fehérje: 4,89 gramm
Szénhidrát: 8,81 gramm
Zsír:  0,95 gramm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése