Hozzávalók:
- 500 g földimogyoró - sótlan,pörkölt
- 40 g kókuszolaj
- 50 g étcsoki
- 50 g fehérje
- édesítő
- és egy aprító gép
Fogod az aprítót beleöntöd a mogyorót és nyomod a gombot és aprítasz.
..és aprítasz, és nyomod a gombot...
.... és még mindig nyomatod és aprítasz...
...és ha elég kitartó vagy akkor egyszer csak elkezd krémesedni.
Na ilyenkor adod hozzá a kókuszolajat, fehérjét és az édesítőt. Nyilván ízlés szerint. Ebbe minimum két evőkanál kellett, de nem lett nagyon édes. Tovább kínzod a gépet. Majd felolvasztva hozzá adtam a csokit - 4 kocka volt - és tovább kevertem.
Lehet teljesen simává is keverni, én most megálltam amíg még darabos volt, mert egyrészt kíváncsi voltam rá hogy milyen így, másrészt meg az aprítom kipurcant. :-) De előzőleg bírta akkor krémes állagot értem el vele, úgy is nagyon fini volt.
Ez egy elég masszív állagú cucc, lehet rajta javítani ha több olajat raksz hozzá, vagy tejet, tejszínt. Én ezzel nem kísérletezem mert akkor valószínűleg már az aprító üvegéből a gyomromba kerülne az egész. Így meg csak egy-egy teáskanállal tudok megenni belőle.
Tápanyagtartalom 100g-ban
Energia: 584 kcal
Fehérje: 26,3 gramm
Szénhidrát: 13,62 gramm
Zsír: 46,8 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése