- 380 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 70 g teljes kiőrlésű rozs liszt
- 50 g zab liszt - zabpehely ledarálva
- 80 g búzasikér
- 15 g napraforgómag
- 35 g tökmag
- 5 g himalája só
- füstölt chili és kakukkfű ízlés szerint
- 50 g élesztő
- 40 g kókusz olaj
- 400 ml víz
A háromféle lisztet a sikérrel, sóval, fűszerekkel és a magvakkal a dagasztó tálba öntjük és egy kézi habverővel átkeverjük - levegősebb lesz a tésztánk, már amennyire ez lehetséges a teljes kiőrlésű cuccoknál.
Ezután belemorzsoljuk az élesztőt, és végül hozzáadjuk a kókuszolajat és a langyos vizet és kidagasztjuk a tésztát. Majd ha ez kész van letakarjuk és duplájára kelesztjük. (1-1,5 óra).
Ha ez meg van, kenyeret formázunk a tésztából. Fogalmam sincs, hogy csinálják a profik, én csak fogom átgyúrom még párszor, aztán kenyér formájúra alakítom. Sütőpapiros tepsire rakjuk, vízzel lepermetezzük, megszórjuk magvakkal ízlés szerint, bevagdossuk és egy kicsit pihentetjük még a tésztát. Ha már a vágások
szépen szétnyíltak mehet a sütőbe 170 fokon 50 percig.
Tápanyagtartalom 100g-ban
Energia: 219,66 kcal
Fehérje: 12,39 gramm
Szénhidrát: 29,08 gramm
Zsír: 4,33 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése