2017. május 6., szombat

Teljes kiörlésű kenyér

Hozzávalók:

  • 380 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 70 g teljes kiőrlésű rozs liszt
  • 50 g zab liszt - zabpehely ledarálva
  • 80 g búzasikér
  • 15 g napraforgómag
  • 35 g tökmag
  • 5 g himalája
  • stölt chili és kakukkfű ízlés szerint   
  • 50 g élesztő
  • 40 g kókusz olaj  
  • 400 ml víz




A háromféle lisztet a sikérrel, sóval, szerekkel és a magvakkal a dagasztó tálba öntjük és egy kézi habverővel átkeverjük - levegősebb lesz a tésztánk, már amennyire ez lehetséges a teljes kiőrlésű cuccoknál.



Ezután belemorzsoljuk az élesztőt, és végül hozzáadjuk a kókuszolajat és a langyos vizet és kidagasztjuk a tésztát. Majd ha ez kész van letakarjuk és duplájára kelesztjük. (1-1,5 óra).



Ha ez meg van, kenyeret formázunk a tésztából. Fogalmam sincs, hogy csinálják a profik, én csak fogom átgyúrom még párszor, aztán kenyér formájúra alakítom. Sütőpapiros tepsire rakjuk, vízzel lepermetezzük, megszórjuk magvakkal ízlés szerint, bevagdossuk és egy kicsit pihentetjük még a tésztát. Ha már a vágások
szépen szétnyíltak mehet a sütőbe 170 fokon 50 percig.






Tápanyagtartalom 100g-ban
Energia: 219,66  kcal
Fehérje: 12,39  gramm
Szénhidrát: 29,08  gramm
Zsír:  4,33 gramm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése