2017. május 29., hétfő

Tejfölös krumpli saláta feltúrbózva

Egy kicsit light-osabb változata a majonézes krumplinak, ami szerintem még jobb is. Ez egy olyan recept amit mindenki kedvére variálhat attól függően hogy mit szeret illetve mi van épp otthon. :-)
Nálam a következőképp készült el...

Hozzávalók:
  • 10 db krumpli - 555g
  • 4db  főtt tojás - 200 g
  • 1db brokkoli - 500 g
  • 2 kígyó uborka - 400g
  • 2 db lila hagyma - 175g
  • 5 db retek - 150g
  • 1 doboz 12%-os tejföl

A továbbiak értelem szerűen:
  1. Burgonya megpucol, felaprít, megfőz
  2. Tojás megfőz, megpucol, darabol
  3. Bokkoli megfőz, darabol
  4. Kígyó ubi (megpucol) darabol
  5. Lilahagyma megpucol, darbol
  6. Retek (megpucol), darabol.
Majd minden mehet egy tálba. Ízlés szerint befűszerezed - én csak a krumplit szoktam megszórni egy kis vegetával és úgy teszem a tálba, ennyi fűszer szerintem elég - majd ráöntöd a tejfölt és jól összekevered.



Próbáltam már joghurttal is, mert hogy az úgy diétásabb.... Nekem nem jött be az a savanykás íz ehhez az ételhez. Úgy gondolom ennyi tejfölt megengedhet magának az ember lánya, ha már úgy is sok mindenről lemond :-)
Egy éjszakára hűtőbe teszed és másnap eheted is.
7 (300 g) adag lett ebből a mennyiségből. Én szeretek előre, sokat főzni.



 Tápanyagtartalom 1 adagban (300g)
Energia: 199 kcal
Fehérje: 9 gramm
Szénhidrát: 21 gramm
Zsír: 9 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése