2017. május 31., szerda

Borsó főzelék rántás nélkül

Hozzávalók:
  • 1 kg Zöldborsó
  • 6 dl víz
  • 1 dl 0,1%-os tej 
  • só, édesítő, petrezselyemzöld
A borsót felrakod főni sós vízbe. Ha kész van, a felét kiveszed és összeturmixolod 1dl tejjel és ízlés szerint édesítővel, majd visszaöntöd és főzöd még 4-5 percig. Ennyi az egész. Cukkinis csirkegolyókkal ettem.




Nagyon finom. Őszintén meglepődtem, hogy ennyire jó lehet egy zöldborsó főzelék. Nem nyomja el a rántás az ízeket. Csak ajánlani tudom.

Ui.: Ezzel a víz mennyiséggel nem lesz olyan sűrű, hogy vágni lehessen. Ha nem szereted ilyen hígan, csökkentsd a víz mennyiséget.


Tápanyagtartalom: 300 grammban 
Energia:  149 kcal
Fehérje: 10 gramm
Szénhidrát: 26 gramm
Zsír:  0,5 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése