2017. május 20., szombat

Banános muffin mogyivajjal

Hozzávalók:
Száraz:

  • 50 g zabpehely
  • 100 g zabliszt - (zabpehely ledarálva)
  • 50 g protein power
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • csipet só
     Nedves:
  • 3 banán - 385 g
  • 1 tojás
  • 2 tojásfehérje 
  • 100 g Pilos görög joghurt
  • 1 ek vanília aroma
     Töltelék :
 Külön külön összekevered a száraz és a nedves hozzávalókat, majd egybe öntöd és jól összedolgozod.



Ezután fogod a muffin formát és először a tésztából raksz 1 evőkanálnyit a formába, majd mindegyikre raksz egy teáskanálnyi mogyivajat majd befeded a maradék tésztával, ahogy a foto mutatja.


Ez lesz a legmacerásabb része. Ezután annyi dolgod van hogy előmelegített sütőben 180C-on készre sütöd 40-50 perc alatt.



Megjegyzések:
  1. A 4. fotón láthatsz áfonyát. Na azt azért nem írtam bele mert nem volt jó a sütiben, nem érvényesül a mogyivaj miatt. 
  2. Ha szilikon formád van, elhagyhatod a papírt, mert nagyon sok tészta rajta marad és megy a kukába. Simán kijön a formából, csak várd meg amíg kihűl. 
  3. A tészta kicsit nedvesebbnek hat a banán miatt, nem olyan száraz mint a társai.
  4. Vigyázat erős függőséget okozhat.

Jó étvágyat!

Tápanyagtartalom 1darabban
Energia:  103 kcal
Fehérje: 4 gramm
Szénhidrát: 11 gramm
Zsír:  5 gramm


Tápanyagtartalom 1darabban Mogyivaj nélkül
Energia:  74,91 kcal
Fehérje: 2,6 gramm
Szénhidrát: 11,21 gramm
Zsír:  2,26 gramm



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése